Nieuwe sigarenwinkel in Maastricht


Beste sigarenroker,

Langs deze weg geef ik u graag een toelichting inzake een langverwacht project dat medio 2021 werkelijkheid is geworden. Mijn naam is Tom Winkelman, ik ben sinds 2015 eigenaar van de sigarenwinkel in Eygelshoven en deze webshop. Met het oog op het online verkoopverbod voor rookwaren medio 2023 worden fysieke locaties voor sigarenverkoop essentieel. Een sigarenwinkel in de hoofdstad van Limburg is daarom een hele logische keuze:

Van Dalen Cigar Boutique Maastricht

Dit magnifieke pand is gelegen aan de Stationsstraat 52A in het chiquere stadsdeel Maastricht-Wyck, op loopafstand van het station. Parkeergelegenheid is er rondom ook volop met een maximum termijn van 2 uur of bij P+R voor een langer verblijf.

Het pand is circa 60 m² en is onderverdeeld in drie ruimten waarvan de achterste twee de walk-in humidor (35 m²) beslaan met daarin de longfiller sigaren uit het Caribisch gebied.

In de eerste ruimte worden de shortfiller sigaren en accessoires van S.T. Dupont en Xikar aangeboden alsmede het traditionele assortiment aan tabak en sigaretten.

Van Dalen Cigars Franchise

De reden om voor het Van Dalen Cigars concept te kiezen is simpel omdat deze naadloos aansluit bij mijn visie. De moderne en strakke uitstraling van de winkels alsmede de keuzes in assortiment zijn daarbij leidend. Bovendien is de uitstekende reputatie en landelijke spreiding van deze franchise in mijn ogen een must.

Locatie Maastricht voldoet, net als Eygelshoven, aan de eisen van een Habanos Specialist en maakt derhalve aanspraak op de verkoop van vrijwel alle Cubaanse sigaren behoudens de La Casa Del Habano edities. Uiteraard mag naast losse sigaren verkoop een degelijk Box-Only assortiment van de Nicaraguaanse en Dominicaanse sigaren niet ontbreken; iets dat mij persoonlijk hoog in het vaandel staat.

Samenwerking met Eygelshoven

Van Dalen Cigar Boutique Maastricht is een joint venture tussen mij en de Van Dalen Cigars Franchise. Hierdoor heb ik twéé keer aanspraak op schaarse Habanos en, zolang toegestaan, ook online een enorm aanbod.

De franchise heeft een eigen centrale webshop voor Box-Only sigaren. Daarnaast kunt u via deze webshop, buiten de voorraad van Eygelshoven om, op een aparte pagina bestellen vanuit Maastricht:

Om in de winkels te Maastricht en Eygelshoven het gewenste kennis- en serviceniveau te waarborgen, is Ron Merken aangenomen en samen bestieren wij beide speciaalzaken.

Ron Merken

Ik heb Ron jaren geleden leren kennen als sigarenklant in Eygelshoven maar bovenal als connaisseur pur sang. Destijds vergaarde hij zijn knowhow voornamelijk als sigaren(-gerelateerde) reviewer en blogger voor verschillende media. Vanuit de gedeelde passie voor sigaren is een vriendschap ontstaan.

Omdat ik het volste vertrouwen in Ron heb, is hij direct tot shopmanager benoemd. Hij maakt dit besluit vanaf dag één meer dan waar! Wij wisselen elkaar in beide winkels af.

Kaalslag in Limburg

De meest zuidelijke provincie van Nederland heeft in de afgelopen jaren veel traditionele tabakszaken verloren zien gaan. Het is in deze grensregio (gezien de accijnsverschillen op sigaretten en tabak) namelijk moeilijk om opvolging te vinden. De voornaamste voorbeelden zijn Eduard Dekkers te Heerlen, Augustus van Neer te Sittard, Jansen Quicken te Roermond, Davidoff Tabakspeciaalzaak en meest recentelijk Wum Otten, beide even verderop bij onze winkel in Maastricht.

Het werd dus hoog tijd voor een nieuwe sigarenspeciaalzaak. Met name de Limburgse hoofdstad Maastricht verdient dit vanwege het internationale karakter en de vele sigarenliefhebbers uit België en Duitsland dat op steenworp afstand ligt. Dat vergt echter wel een andere aanpak…

Een nieuw sigaren tijdperk

De iconische Wum Otten heeft zijn pensioengerechtigde leeftijd inmiddels bereikt. Het toeval wil dat zijn sigarenspeciaalzaak slechts twee maanden vóór onze start definitief is gesloten. Ik ken Wum al jaren als collega lid van Limtaco Nederland en had mede daarom graag de combinatie opgezocht. Immers lag zijn focus op de hollandse sigaren terwijl die van ons juist meer op handgemaakte sigaren gericht is. Een verschil in visie die voornamelijk te maken heeft met het verschil in tijdgeest.

Zo komt er helaas een abrupt einde aan een bijzonder sigaren tijdperk waarin de Nederlandse sigaren floreerde. Met alle geldende restricties zoals het afschermen van onze winkel en het aanstaande online verkoopverbod was een natuurlijkere transitie wenselijk, al was het symbolisch. Overigens is Wum mij wel succes komen wensen en dat stel ik enorm op prijs.

Vanzelfsprekend hopen Ron en ik u te verwelkomen in Maastricht onder het genot van een kopje koffie:

Stationsstraat 52-A
6221 BR  Maastricht
📞 +31 43 200 54 66
(ook whatsapp!)
✉️ maastricht@vandalen.com

Openingstijden:


dinsdag 10.00 – 18.00 uur

woensdag 10.00 – 18.00 uur

donderdag 10.00 – 18.00 uur

vrijdag 10.00 – 18.00 uur

zaterdag 10.00 – 18.00 uur

zondag 12.00 – 18.00 uur

Verbod online verkoop rookwaar:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Met vriendelijke groet,

Tom Winkelman

Voorraadherinnering Wij zullen je via e-mail informeren zodra de voorraad wordt bijgewerkt. Controleer je ingevulde e-mailadres dus goed! NB: dit betreft een eenmalige mailing.